Coaching

Coaching van Professionals

Ieder coachingstraject is anders, want ieder mens is immers uniek. DeenTopCoaching richt zich op het helpen realiseren van veranderingen in jezelf. Persoonlijk leiderschap staat voor verantwoordelijkheid nemen. Voor je leven, voor je relaties, voor je werk. Inspirerend en succesvol leiderschap in organisaties begint met authenticiteit van de leidinggevende. Hoe authentieker de leidinggevende, des te geloofwaardiger diens leiderschap. En des te succesvoller. Of je nu leiding geeft of leiding krijgt.. authenticiteit is de krachtbron voor succesvol samenwerken. Fijn voor de professional, fijn voor de leidinggevende en fijn voor de organisatie.

DeenTopCoaching helpt je bij het vinden van de weg naar jouw authenticiteit. Wanneer je je bewust bent van hetgeen jou beweegt, drijft of emotioneert kun je daarvoor ook eigenaarschap nemen. Kun je dicht bij jezelf blijven en ben je je bewust van wat je kunt, maar ook van wat je niet kunt. Van wat je zou willen en van wat je moeilijk vindt. Het kan je helpen om zicht te krijgen op de patronen die je in jouw gedrag hebt ontwikkeld. Vaak zijn die patronen effectief, soms wat minder. Waarom doe ik dit altijd zo? Wat maakt dat ik zowel privé als in mijn werk vaak op dezelfde wijze reageer? Hoe kan ik mij verder ontwikkelen? In een coachingstraject kunnen allerlei persoonlijke thema’s aan de orde komen, die van toepassing zijn op jou als uniek mens. Coaching is een ontdekkingsreis voor professionals met lef. Want het vraagt durf om kritisch naar jezelf te kijken op zoek naar jouw authenticiteit. Het is niet zweverig, maar hard werken en kan ook confronterend zijn. Het vraagt de bereidheid om verantwoordelijkheid en regie te nemen voor al hetgeen je over jezelf ontdekt. Wie dat durft aan te gaan zal zichzelf beloond zien worden met meer persoonlijk inzicht, zelfvertrouwen, rust en compassie.

Wie zichzelf kan leiden, kan ook een ander leiden.
Anselm Grun

Loopbaancoaching

In het werkzame leven dringen zich afhankelijk van jouw levensfase voortdurend betekenisvolle vragen op. Is dit wat ik wil? Past mijn werk nog bij mij? Wat zou mijn volgende stap moeten zijn? Ook vragen die gericht zijn op omgaan met stress en/of op de balans tussen werk en privé zijn aan de orde van de dag. Welke blokkades ervaar je in het werk om verder te komen?

DeenTopCoaching helpt je deze vragen te beantwoorden in een persoonlijk traject waarin jij en jouw werk centraal staan. Door intensieve coaching krijg je zicht op je talenten, je waarden en drijfveren. Ook wordt aandacht besteed aan eventuele dilemma’s, belemmerende overtuigingen en persoonlijke valkuilen. Alles gericht op een betekenisvolle invulling van jouw professionele bestaan.

DeenTopCoaching gaat ervan uit dat authenticiteit hierbij een essentieel begrip is. Authenticiteit staat voor de mate waarin iemand trouw is aan zijn eigen persoonlijkheid, ondanks externe krachten en invloeden. Loop je op de accu of op de dynamo? Werk je vanuit bezieling en vanuit een bewuste keuze of is het je in jouw loopbaan allemaal min of meer overkomen? Vast staat dat het voor een gezond, duurzaam en succesvol werkzaam bestaan vooral gaat om de vraag of je je dagelijks bezig houdt met zaken waar jouw hart sneller van gaat kloppen. En of je daarbij in staat bent effectief om te gaan met externe en interne stressoren. Een loopbaantraject is zowel uitdagend als confronterend en biedt je de mogelijkheid om uit te vinden wat voor jou de best passende route is naar een inspirerend werkzaam leven. DeenTopCoaching helpt je daarbij.

I am not what happened to me, I am what I choose to become.
Carl Gustav Jung